DUTCH BIO

Gitarist en componist Prashant Samlal (10-01-1996) studeerde in 2018 met onderscheiding af aan het Utrechts Conservatorium en won in datzelfde jaar de jaarlijkse ‘Conservatorium Talent Award’.‘Een mooie verhaallijn in de muziek die de luisteraar meeneemt en sterke, heldere melodieën met mooie versieringen’, aldus de CTA-jury over het winnende concert in 2018.

Met zijn band ‘Prashant Samlal Quartet’ brengt hij eigen composities ten gehore waarin invloeden uit o.a. pop, rock en klassieke muziek worden vermengd met jazz en vrije improvisatie. Prashant weet samen met zijn bandleden een  interactie te creëren op het podium waarbij composite en improvisatie natuurlijk in elkaar over vloeien. In mei 2019 bracht hij zijn debuutalbum ‘Here and Now’ uit. 

Daarnaast leidt Prashant zijn eigen Solo Gitaar project, waarin hij live experimenteert met compositie, improvisatie en een pallet aan verschillende sounds door effecten te gebruiken.   

 

Prashant speelde al op een aantal gerenommeerde jazzpodia en festivals waaronder ; Tivoli Vredenburg, So What’s Next Festival, Malta Jazz Festival (MT) , Jazz in Duketown. Ook deelde hij het podium met een aantal vooraanstaande artiesten uit de Nederlandse Jazz Scene zoals Bert van den Brink en Benjamin Herman.

 

Projects:

• Prashant Samlal Quartet 

• Solo guitar

• Marit van der Lei Nextet 

• Ezthetic

• William Smith Trio 

Thirza Athalja